Kiosk Yazılımı Nedir?

 


Günümüzde sıkça adını duyduğumuz kiosk yazılımı birçok alanda kullanılmaktadır. Özellikle marketlerde ve bankalarda olmazsa olmaz niteliğindedir. İngilizce bir kavramdır. Türkçe anlamı ise kulübedir. Bu anlama gelmesinin nedeni şekillerinden kaynaklanır. Şirketler fuar uygulaması seçeneklerini sık olarak tercih eder. Böylece müşterilerin de ilgisini çekmeyi başarmış olurlar. Halk arasında elektronik terminaller olarak da adlandırılır. Marketlerde üzerinde fiyat yazmayan ürünler hakkında bilgi almak için kullanılır. Şekilleri genellikle dikdörtgen olsa da mimarlık firmaları sayesinde farklı seçenek imkanları da bulunmaktadır.

Kiosk Cihazlarının Amaçları

Asıl amacı çalışan kişilerin üstündeki sorumluluk yükünü azaltmaktır. Dolayısıyla kiosk cihazı sayesinde zaman tasarrufu elde edilir. Bankalarda birçok işi gerçekleştiren cihazlardır. Fatura ya da borçları ödeme gibi işlemleri ATM’lerden hızlı bir şekilde yapma imkanı sağlar. Bunun için sadece kart gereklidir. Bazı işlemleri kartsız da yapmak mümkündür. Böylelikle hem müşteriler hem de çalışanlar için büyük kolaylığa olanak tanır. Çağımızda insanların büyük bir bölümü ödemelerini mobil uygulama ile yapmayı tercih eder. Bu E-Ticaret yazılımı sayesinde gerçekleşmektedir.

Kiosk Kullanan Sektörler

Günümüzde çoğu sektörde karşımıza çıkar. Son dönemlerde iç mimar firmaları ve peyzaj firmaları tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır. Çoğu alanda tercih edilen standlarda ilginç tasarımlarıyla dikkat çeker. Alışveriş merkezlerin girişlerinde sıkça karşımıza çıkar. Gitmek istenilen mağazanın bulunduğu katı, tuvaletlerin konumları gibi birçok hizmeti kişilerin kendi başlarına yapmalarını sağlar. Aynı zamanda ev tasarımı ve bahçe düzenlemesi gibi durumlarla da ilgisi vardır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bariyer Sistemleri Nedir?

Freze Nedir?

24 Saatte Aşık Etme Duası