İç Mimar Ne Demek?

 

İç mimarlık mesleği ile uğraşan kişiler ilk olarak mekan gereksinimlerini belirlerler. Ardından mekana uygun renk ve en ideal aydınlatma yöntemleri gibi dekoratif öğelerin seçimini yaparlar. Bu şekilde iç mekanları daha işlevsel olarak kullanıma sunarlar. İşlevselliğin yanında iç mekanlar iç mimarlar sayesinde daha güvenli ve daha güzel bir hal alırlar. Genel olarak iç mimarlık mesleği ile uğraşan kişiler binaların iç mekan tasarımlarını değiştirerek, işlevsel ve estetik hale getirirler.

 

İç mimarlık Firmaları

İç mimarlık ofisleri  mekanların tasarımlarının farklı bir yetisi olduğuna inanırlar. İşlevselliği ve düzenlenmesi gereken mekan içerisindeki etkileşimi son derece önemserler. Genellikle genel bir bölgeye değil tek bir bölgeye odaklanan firmalardır. İç mimarlık firmaları yerine daha çok iç mimarlık ofisi olarak anılırlar. Mekan tasarımı yapılırken görevli iç mimar personel birçok unsuru gözden geçirir. Bu unsurlar kısaca şu şekilde özetlenebilir;

       o mekana ait ambiyans ve duygular

       mekan içerisinde bulunacak olan bireylerin hareket yerleri

       mekanın ne amaçla kullanılacak olduğu

 

 

Bu dikkat edilmesi gereken unsurlar projenin önceliklerini belirler.  İç mimarlık mekanda kullanılmakta olan objelerin yerinin belirlenmesi ve malzeme tasarımından ibaret bir meslek değildir.  İç mimarlık firmaları ilk olarak mekanın hedef kitle analizini yaparak işe başlarlar. Daha sonra bireyler arasında olabilecek etkileşimleri hesap ederler. Proje tasarım aşamasında mekanda kullanılacak her detaya dikkat edilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bariyer Sistemleri Nedir?

Freze Nedir?

Aplik Nedir?