Aletli Pilates Nedir?

 


Kadınlar ve erkeklerin formlarını korumak için uyguladığı pek çok egzersiz programı vardır. Bunlardan biri de aletli pilates, diğer adıyla reformer pilates.  Diğer pilateslerden farklı olarak bir alet yardımıyla yapılır. Pilatesin ortaya çıkmasını sağlayan Joseph Pilates tarafından bulunan aletli pilates, düz bir platform üzerinde kenarlarında bulunan tekerlekler sayesinde ilerleyen ve bu tekerlekler sayesinde taşınan bir düzenektir. Bu düzenekte bulunan yaylar aracılığıyla itme ve çekme hareketleri yapabilir, direnci arttırabilirsiniz. Yatak şeklinde tasarlanmış bu platformu elleriniz ve ayaklarınızla kullanabilirsiniz. 

     Spor amaçlı kullanılan aletli pilates düzeneği aynı zaman da fizik tedavi için de kullanılır. Aletli pilates kişinin düz bir zeminde yatarak el ve ayak kaslarını güçlendirmesini sağlar.

Yakacık Pilates Salonumuzu Kullanabilirsiniz

     Aletli pilatesler, insanların kas kuvvetinin, koordinasyonunun, dengesinin ve daha pek çok şeyinin güçlenmesine yardımcı olur. Bu düzenek sporcular için oldukça kullanışlıdır. Pilates reformerının kullanım yerleri genel de pilates kurslarıdır. Yakacık pilates salonumuz da bunlardan birisidir. Aynı zamanda Kartal pilates şubemizde mevcuttur. Yer kaplayan bu düzenek evde spor için kullanışlı değildir. Aletli Pilatesler ile ilgilenecek kişilerin vücudunun estetik olması gerekir. Yapılan hareketler estetik olmayan bir kişi için zor olacaktır. Pilates reformerı, işi bilen bir hoca ile yapıldığında daha kullanışlı bir hal alacaktır. Egzersiz programı öğrenildikten sonra kendiniz de yapabilirsiniz ama hareketleri yaparken dikkatli olmalısınız aksi takdir de kendinize zarar verebilir, kas yırtılması gibi olumsuz sonuçlar alabilirsiniz. Soğanlık pilates yapmak isteyenler de salonumuzu ziyaret edebilirler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bariyer Sistemleri Nedir?

Freze Nedir?

24 Saatte Aşık Etme Duası