IFC Onaylı Koçluk Eğitimi

 

 


 

Koçluk mesleği günümüzde yeni popüler olmuş olsa da aslında dünyada çok uzun yıllardan beri var olan ve kabullenilmiş olan bir meslektir. Bugün ülkemizde ise pek çok insan yeni iş sahası içerisinde bulunan bu eğitimi alarak şirketlere ya da bireysel kişilere koçluk eğitimi vermeye çalışıyorlar.

 

Koçluk eğitimini değerlendirirken para odaklı olarak düşünmemek gerekiyor. Çünkü verdiğiniz eğitim neticesinde bir markanın büyümesi, bir projenin başarıya ulaşması sizi çok daha fazla mutlu edecektir. Bunu yaparken ise insanlara akıl vermek yerine yoluna çıkan engelleri nasıl kaldırmaları gerektiğini öğretmek çok daha mantıklı olacaktır. Koç hiçbir zaman akıl vermez ve yaratıcılık peşinde değildir. İyi bir koç olabilmek içinde sadece istemek yetmeyecektir. Koçluk bir anlamda liderlik demektir. Birine liderlik, bir şirkete liderlik etmek gibi değerlendirilebilir. Buradaki tek fark ise işler yolunda gitsin ya da gitmesin müdahale etmemektir.

 

Koçluk Mesleği

 

Koçluk Mesleği popüler hale geldikçe ve yapıldıkça yeni insanlarda bu mesleğe giriş yapmayı düşünmektedir. Ancak bu mesleği yapabilmeniz içinde sertifikanızın olması gerekir. IFC onaylı koçluk eğitimi gören bir kişi ise artık bu alanda hizmet vermeye başlayabilir. Kurs esnasında öğrenilen bilgiler artık sizinde zaman içerisinde kendinizi geliştirmenizi sağlayacaktır.

İster adına koçluk ister, danışmanlık isterseniz liderlik diyin bu herkesin sahip olabileceği bir özellik değildir. Bu insanlar seçilmiş olduklarından dolayı kendilerini nasıl dizginlemesi gerektiğini de çok iyi bilirler. ICF onaylı eğitim ise yüksek kalitede ve profesyonel koçluk eğitimine işaret eder.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bariyer Sistemleri Nedir?

Freze Nedir?

Aplik Nedir?