Freze Nedir?

 


Freze, endüstriyel talaşlı imalatta kullanılmakta olan bir tür takım tezgahına verilen isimdir. 19. yüzyılın sonlarına doğru kullanılmaya başlanmıştır. Şimdilerde metal ya da metal alaşım üzerinde çalışan her firmada, freze tezgâhı görmek mümkündür. Her ne kadar 19. yy. sonrası hayatımıza girmiş olsa da teknolojinin bir hayli gelişmesiyle birlikte frezelerde çok büyük ilerleme ve gelişme katedilmiştir. Torna, dikey, CNC, evrensel, kopya freze tezgâhı gibi çok sayıda freze tezgâhı türü mevcuttur.

Torna freze işçilikleri, kaliteli bir şekilde gerçekleştirilirse ortaya istenen ve usulüne uygun üretilen ürünler çıkar. Çeşitli sektörlerde yer almakta olan tüm firmalar, kaliteli işçilik sonrası üretilen bu ürünlere kavuşmayı ister.

Freze Ne İşe Yarar? 

Frezeler, eksenleri etrafında dönmekte olan bir kesici takım yardımıyla iş parçasından talaş kaldırıp şekillendirmeye yarar. Şekillendirmeyle kastedilen, yüzey işleme veya delme olabilir. Endüstrinin pek çok dalında aktif bir şekilde kullanılan frezeye, daha çok metal ürünleri imal eden firmalarda rastlamak mümkündür.

Frezelerin yaptığı işlemlerde olduğu üzere pik döküm işleme de seri bir şekilde yapılır ve döküm firmalarının sıklıkla yaptığı işlemlerdendir. İmalat sektörünün önemli dökme metotlarından bir diğeri olan döküm parça işleme sistemi sayesinde, daha kaliteli ve dayanıklı ürünler ortaya çıkarılmasına zemin hazırlanır. Tüm firmalar böylesi dinamik bir üretim sürecini arzu eder ve bütün planlarını bunun üzerine yapar.    

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bariyer Sistemleri Nedir?

Aplik Nedir?