İzmir Psikolog

 


Psikolog, kelime olarak ruh bilimci demektir. Bu nedenle psikologların bir bireyin davranışlarını ya da hareket biçimlerini inceleyen kişiler olduğunu söyleyebiliriz. İzmir psikolog elde etmiş olduğu bu bilgi ve becerilerden dolayı kişideki bozuklukları açıklayarak çözüm üretmeye çalışır. Psikologların çalışma alanları vardır. Bunlar ise klinikler, hastaneler, adliye, okul ya da fabrika gibi yerler şeklinde sayılabilir.

Psikologları Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?

Psikologlar hakkında genel bir kanı vardır. O da yalnızca kendilerine danışanları inceler. Aslında uygulayıcı ya da araştırmacı kimliğe sahip olan bu kişiler kendilerine danışan olmadan da çalışabilmektedir. Farklı alanlarda çalışıyor olmalarına rağmen hepsinin genel bir görev tanımı bulunmaktadır. Bunlar ise şu şekilde belirtilebilir:

·        Eğitimini aldığı testleri bireye uygulamak,

·        Test sonuçlarını psiklog, psikiyatr, hekim ya da testi talep eden kurumla paylaşmak,

·        Görev aldığı kurumda destek sağlamak,

·        Psikolojik değerlendirmelerde bulunmak,

·        Neden ve sonuç ilişkisi kurmak,

Psikolog Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir?

Psikolog olabilmek için ilgili üniversitelerin psikoloji bölümünden mezun olunması gerekir. Eğer bir anabilim dalında yüksek lisans yapılırsa bu durumda uzman psikolog olmak için hak kazanabilirler. Karşıyaka psikoloji okuyan bir kişi mezun olduktan sonra yukarıda belirtmiş olduğumuz kurum ve özel sektörlerde kolaylıkla iş bulabilmektedir. İş kolu geniş olan bu meslekte ilerlemek kişinin kendi elindedir. Her alanda olduğu gibi psikolog alanında kişinin kendini geliştirmesi onun gelecek kariyeri açısından önemlidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bariyer Sistemleri Nedir?

Freze Nedir?

Aplik Nedir?