Saf Su İçilir mi, İçilmez mi?

 


Saf su denildiğinde akla temiz ve arıtılmış su geliyor olsa da aslında saf sudan kasıt bu değildir. Bu nedenle öncelikli olarak saf su nedir? Bunun yanıtını vererek başlayalım. Saf sular günlük yaşam içerisinde pek çok alanda kullanılıyor, ancak farkında olmuyoruz. Saf su belli derece sıcaklıkta ısıtıldıktan sonra suyun iyice yoğuşturulması ve geride kalan suyun halidir. Bu işleme damıtma işlemi de denilmektedir. Saf su artırma işlemi sonrasında farklı alanlarda kullanılmaktadır. Örneğin otomobil sektöründe, kozmetik sektöründe ve temizlik sektöründe saf su kullanılabilir. Saf suyun iletkenliği yoktur ve sertlik derecesi düşüktür. Kokusu olmaz, rengi olmaz ve tadı olmaz. Dolayısıyla suyun içerisinde bulunan tüm mineraller ve organikler öldüğünden dolayı bu suların içme suyu olarak kullanılması sağlıklı olmayacaktır.

Endüstriyel Su Arıtma

Endüstriyel su arıtma sistemleri suyun saf hale getirilmesi açısından kullanılmaktadır. Yukarıda saf suyun içilmeyeceğini belirtmiştik dolayısıyla insan sağlığına herhangi bir faydası olmayacaktır. Saf su ülkemizde ya da dünyanın birçok ülkesinde kullanılmasa da deniz suyunun kullanıldığı ya da su kaynaklarının çok bulunmadığı ülkelerde içme suyu olarak kullanılabiliyor, ancak bu durum bilim adamları tarafından da sürekli olarak tartışılmaktadır. Türkiye’de saf suyun kullanıldığı tek yer ise sanayi ve endüstriyel kuruluşlardır.

Sonuç olarak firmanızın ihtiyacı olan saf suyun temin edilmesinde sizin için en uygun arıtma sisteminin kurulumunu yapıyoruz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bariyer Sistemleri Nedir?

Freze Nedir?

Aplik Nedir?