Anjiyo Nedir?

 


Bir nevi kan damarı röntgeni şeklinde tanımlanabilen işlem genel olarak el bileği veya kasık bölgesinden girilerek gerçekleştirilir. Hastalar işlem sırasında uyanık olabileceği gibi anestezi altında da işlem yapılabilmektedir. Hasta lokal anesteziyi tercih etmiş ise tam olarak uyutulmaz sadece işlem bölgesi uyuşturulur.

Anjiyo nedir araştırıldığında bu işlem vücudun farklı bölgeleri için yapılabilir. Kalbe giden damarların incelenmesine olanak sağlayan anjiyo türüne ise; koroner anjiyografi denilmektedir. Beyin, bacaklar ve kol içinde uygulanabilen bu tıbbı girişim cerrahın ve doktorların daha net görüntü almasında etkili olmaktadır.

Anjiyo Uygulamaları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Anjiyo damarların görüntülenmesinde kullanılan yöntemler arasında bulunan anjiyo kan damarlarının çekilmiş röntgeni olarak da adlandırılabilir. Anjiyo işlemi ile birlikte damarlarda oluşan zayıflamalar, tıkanıklıklar ve pıhtı oluşumlarının net tanısı konulabilir.

Anjiyo nasıl yapılır sorusu anjiyo yapılması gereken hastalar tarafından merak edilen bir konudur. Genellikle bir katater yardımı ile damara girilir. Damar içerisinde ilerleyen bu cihaz bir tür tıbbı görüntülüme işlevi sunar. Damarların görüntüsünü alarak kaydedilmesini sağlayan bu cihaz işlem sırasında çeşitli tedavi prosedürlerini de yerine getirebilir. Bu tedaviler arasında; stent takılması, bypass ameliyatı yer alırken çeşitli ilaçların vücuda aktarılması da bu tedavi ile birlikte mümkün olmaktadır.

Uzman kişiler tarafından yapılan anjiyo uygulamalarının minimum riskler içerdiği bilinenler arasında yer almaktadır. Genellikle konforlu bir işlem olan anjiyo sonuç itibariyle de yüksek verimlilikte işlevsellik göstermektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bariyer Sistemleri Nedir?

Freze Nedir?

Aplik Nedir?